+36 1 282 8084 | viztec@viztec.hu H-8175 Balatonfűzfő, hrsz. 1500/71; H-2363 Felsőpakony hrsz. 013/68

2363 Felsőpakony, hrsz. 013/68. | viztec@viztec.hu | +36 1 282 8084

viztec-logo
KEZDŐOLDAL TERMÉKEK


TECHNOLÓGIÁK MAGUNKRÓL KAPCSOLAT
 

Energia-semleges Szennyvíztisztító
(Energy Neutral Wastewater Treatment)


Napjainkban a fenntarthatóság kérdése nem csupán vizionált alap, hanem reális és szükséges igény a technológia minden területén. Így van ez a szennyvízkezelésben is, ahol új technikai megoldások mellett a meglévők fejlesztésére is van lehetőség.

Innováció

Települési szennyvíztisztítóknál alkalmazva, a meglévő alapfolyamatokat optimalizáljuk az anyagáramok tudatos megváltoztatásával, a biológiai folyamatok szabályozásával elsősorban energetikai szempontból.
Segítségével energia-semleges szennyvíztisztító telepek jönnek létre, ahol a felhasznált és előállított energia egyensúlyba kerül, jelentősen csökken levegőbe kerülő széndioxid mennyisége és a felhasznált villamos energia.

Technológia

Az ENWT technológia továbblépést jelent a szennyvíztisztítás módjában, tovább finomítva az üzemet, növelve a hatékonyságot.

A módszer az anyagáramok kontrollált megváltoztatását helyezi a középpontba, így megvalósítva az alacsony terhelésű eleveniszapos tisztítási technológiában az optimumot.

A technológia egyes pontjain lévő biológiai folyamatok állandó ellenőrzése mellett célként tűzi ki, hogy azokat tápanyag mennyiség és összetétel kontrollált irányításával hatékonysági és költség optimum szinten tartsa.

Új generációs koaguláns

Az ENWT technológia bevezette az új generációs koagulálószerek fogalmát. Ezek a vízkezelő szerek nem pusztán a foszfor kicsapását teszik lehetővé, hanem külső környezeti tényezőként, a biológiai folyamatok működését képesek befolyásolni.

Alkalmazásuk a tápanyag-összetétel minőségi cseréjével lehetővé teszi, hogy az előülepítőben kiülepítésre kerüljenek a rothasztó torony baktériumai számára értékes nagy molekulájú tápanyagok. Így a biológiai fokozatra már túlnyomórészt könnyen hasznosítható, oldott formájú és kis molekulájú anyagok jutnak.

A folyamatos biológiai ellenőrzés lehetőséget nyújt a tápanyag mennyiségének és összetétel változtatásával az ismételt beavatkozásra és a kedvezőtlen folyamatok visszaszorítására.Biológiai felügyelet

A biológiai rendszer monitorozása mikroszkópos eleveniszap vizsgálaton alapul, mely az EMVIR, azaz Egységes Mikrobiológiai Vizsgálati Rendszer nevet kapta.

Segítségével eddig el nem érhető információk birtokába jut a szennyvíztisztító telep üzemeltetője, pontosabb képet kapva a biológiai változásokról, a technológiát érő hatásokról.

A módszer lehetőséget biztosít a kedvezőtlen hatások időben történő észlelésére, így lehetőséget ad az üzemeltetőnek a korai megfelelő beavatkozásokra.További információért, ajánlatkérésért keressenek bizalommal az elérhetőségeink egyikén.

ELÉRHETŐSÉGEK

VízTEC Zrt.

8175 Balatonfűzfő, hrsz. 1500/71. | 2363 Felsőpakony hrsz. 013/68.

+36 1 282 8084 | viztec(kukac)viztec.hu

ELÉRHETŐSÉGEK

VízTEC Zrt.

8175 Balatonfűzfő, hrsz. 1500/71. | 2363 Felsőpakony hrsz. 013/68.

+36 1 282 8084 | viztec(kukac)viztec.hu

Cookie-kat azért használunk, hogy weboldalunkat még jobban az Ön személyes igényeire szabhassuk.
Szolgáltatásaink teljeskörű használatához hozzá kell járulnia, hogy cookie-t helyezhessünk el eszközén.